Opstap naar Werken: scholieren te gast bij Kleijngeld

Op dinsdagochtend 10 februari hebben 3 groepen VMBO-leerlingen uit het tweede leerjaar Kleijngeld Bouw en Ontwikkeling bezocht in het kader van het project ‘Opstap naar Werken’. Opstap naar Werken is een initiatief van het Waalwijks Bedrijven Platform en scholen voor voortgezet onderwijs (VMBO) uit Waalwijk. Door het bezoeken van aangesloten bedrijven maken de leerlingen kennis met verschillende beroepen in het bedrijfsleven.

Samenwerken
Tijdens het bezoek zijn de scholieren meer te weten gekomen over wat wij als bedrijf doen. Wat zijn onze werkzaamheden en hoe ziet een dag in de bouw eruit? Middels een 3D tekening werd uitleg gegeven hoe we werken als er bijvoorbeeld onderhoud wordt gepleegd aan bijvoorbeeld een attractie uit de Efteling. (Droomvlucht). De nadruk hierbij lag op ‘samenwerken’.

Met behulp van een PowerPointpresentatie vertelde Piet de Graauw tevens hoe ons bedrijf is ontstaan. Daarna gingen de leerlingen aan de slag om zelf te ervaren hoe belangrijk het is om samen te werken. Dit deden ze aan de hand van een aantal spelletjes.

Hierna volgde nog een kleine rondleiding langs alle afdelingen. Na deze rondleiding zijn ze weer op de fiets/in de auto gestapt om naar hun volgende project te gaan. Wij hopen dat we een leerzame bijdrage hebben kunnen leveren aan de scholieren!